Максималните температури днес - между 21° и 26°.
Облачността ще се увеличава и първо в северозападните райони, а по-късно и в по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици. По- интензивни ще са валежите в централната част на Северна България. Възможни са градушки.

В крайните източни райони ще превали едва през нощта. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, в западната половина на страната - от запад-северозапад.

През следващото денонощие ще бъде хладно и ветровито. С умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад ще продължи да нахлува по-хладен въздух. Облачността ще е по-често значителна. На отделни места, в нощните часове - главно в северните райони, а през деня на много места в страната ще има превалявания, придружени от гръмотевици.

По-интензивни ще са явленията в Северна България. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

В четвъртък вятърът постепенно ще отслабне и температурите ще започнат да се повишават. Все още ще има превалявания, на места е възможно и да пригърми.

В петък и събота затоплянето ще продължи. Сутрин ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще се развива купеста облачност, над източните и планинските райони - и купесто-дъждовна, на места там ще превали и пригърми.