Днес ще се задържи предимно облачно, с валежи, в много райони – значителни. След обяд в Западна България валежите временно ще спрат. Температурите в по-голямата част от страната ще са без съществен дневен ход - между 5° и 10°, по-високи  в Източна България, където ще продължи да духа умерен и силен южен вятър.

 

  По Черноморието ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който привечер ще отслабва. Максималните температури – от 14° до  17°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.

 

 В планините няма ще бъде облачно, на много места със значителни валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части - ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

 

  През следващото денонощие  времето ще се задържи облачно, на много места с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са през нощта в южните райони и централните части на Северна България, а утре - на отделни места в Родопите, където са възможни и гръмотевици.

Температурите ще бъдат отново в  широки граници -  минималните – от 3° до 13, максималните – от 6° до 18°. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър. В  Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще започне да нахлува по-студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг.

 

  В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се понижат. Облачността ще се задържи значителна, на места ще има и превалявания, предимно слаби, в планините и планинските райони – от сняг, в източните райони - от дъжд.

Във вторник и сряда ще остане ветровито и студено, с променлива, често значителна облачност, на отделни места с превалявания от сняг.  В четвъртък вятърът постепенно ще отслабва. Облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време.