Днес ще бъде още по-горещо и слънчево. В следобедните часове над Североизточна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 35 и 40 градуса, по Черноморието 28-30 градуса, за София около 35.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб източен вятър. Максимални температури 28-30 градуса, температура на морската вода 24-27 градуса. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 21.

Снимка: btvnovinite.bg

И в четвъртък ще е предимно слънчево и горещо. Температурите ще са с още градус-два по-високи. След обяд ще се развие купеста облачност, на отделни места, главно в планинските райони е възможно да прегърми и превали. По-късно през деня и през нощта срещу петък вятърът в Западна България ще се ориентира от северозапад и ще започне да прониква по-хладен въздух.

Снимка: btvnovinite.bg

През следващите два дни ще преобладава слънчево време, но ще се развива купесто-дъждовна облачност, главно в Западна и Централна България ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места в петък. Дневните температури ще се понижат с 4-6 градуса.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.