Днес ще бъде предимно слънчево и опасно горещо.

 

Около и след обяд в планинските райони и в Източна България ще се развива купеста облачност и на отделни места не са изключени  краткотрайни валежи и  гръмотевици. Възможни са градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София - около 36°, по Черноморието - от  32° до 35°. Температурата на морската вода е 26° - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

   В планините ще е слънчево, но след обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и пригърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 28°, на 2000 метра - около 20°.

 

 През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Северна България, краткотрайно ще превали и пригърми. Има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, в северозападните райони ще се ориентира от северозапад. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане горещо и максималните ще са между 34° и 39°.

 И през следващите дни времето ще се задържи предимно слънчево и горещо. Температурите на места в низините ще достигат 38° - 40°. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Във вторник и сряда главно над северните и планинските райони ще се развива купеста облачност, на отделни места ще превали и пригърми. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток.