Пореден ден с предупреждение за опасно високи температури днес.  

  Ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 36° и 41°. Ще духа слаб западен, в Североизточна България и по  Черноморието – до умерен северозападен вятър. Максималните температури на морския бряг - между 30° и 37°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е от 23° до  26°.

 

   В планините също ще е слънчево. Ще духа умерен до силен, по билата - временно бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 30°, на 2000 метра – около 23°.

 

   През нощта ще е предимно ясно, утре - предимно слънчево и много горещо. Максимални температури ще са между 38° и 43°. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Преди обяд ще духа до умерен, в Северна България - временно силен югозападен вятър.

 

  В неделя в Източна България ще се задържи слънчево и горещо, с максимални температури на места до 40°. В западната половина от страната, с усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува по-хладен въздух. След обяд ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има локални интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температурите ще започнат да се понижават.

 През нощта срещу понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване и Източна България и там температурите ще се понижат значително. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Във вторник ще бъде сравнително хладно, в Източна България - и ветровито. Все още на места ще има превалявания, но по-слаби. В сряда ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, но вероятността за валежи е малка.