Съпрузите Полина и Николай Динкови спечелиха огромния джакпот от 7 095 423 лв. с пуснат фиш в тото пункта на улица "Дойран" в Благоевград. Това стана известно днес.
32-годишната жена е дъщеря на кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Именно Апостолов бе този, който разкри мистерията около късметлията, спечелил милионния джакпот. "Двамата не са редовни участници. Но нещо явно ги е "бутнало" да минат през пункта на БСТ и да пуснат фиш с 4 колонки за по 85 стотинки. Нека са здрави, за да си харчат спечелените пари. Техни са си. Разбира се, ние със съпругата ми Мария също сме щастливи от късмета на дъщеря ни и зет ни", каза кметът, който е трети мандат начело на общината и почти сигурно ще спечели четвърти, тъй като е подкрепен и от БСП, и от ГЕРБ в предстоящата кметска надпревара.

С усмивка той разкри, че ще получи 100 лева подарък от щастливото семейство. "И в най-смелите си мечти не съм вярвал да стигна дотам, че да ми дават пари синът ми Стефан или дъщеря ми Полина. Но и това ще се случи. Обещаха ми една столевка. Аз пък ще почерпя с тях други наши близки", каза още Апостолов.

Зет му е на 34 години и се занимава с бизнес. Преди време се беше захванал сериозно с ресторантьорство, държеше под наем заведение в центъра на Благоевград. Семейството от година и половина живее в квартал "Баларбаши", преди това обитаваше къща в квартал "Струмско".

Има две прекрасни дъщери - Мария е на 7 години, а Никол скоро ще стане на 4 години. "Дъщеря ми в момента гледа малката внучка. Преди работеше в Държавен фонд "Земеделие", завърши "Право" в университета. Ще държа дъщерята и зетят да инвестират сериозни средства, за да осигурят най-доброто образование на двете внучки. Защото е много важно децата да са умни и знаещи", допълни кметът на община Симитли.