Кметът на Септември се разграничи от Лазар Влайков
Марин Рачев определи като нелеп битов инцидент случая с убития собственик на заведение във Виноградец
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Кметът на Септември Марин Рачев
Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на град Септември Марин Рачев се разграничи от вече бившия председател на Общинския съвет Лазар Влайков. Рачев определи като нелеп битов инцидент случая с убития собственик на заведение във Виноградец с оръжието на Влайков.

„В професионално отношение нямам забележки към него. Като председател на Общинския съвет е водил нормално сесиите. В личен план обаче манталитетът му не кореспондира с моя начин на мислене и на виждане за живота”, подчерта Рачев.

Кметът призна, че с Влайков са присъствали заедно на сбирки като кмет и шеф на Общинския съвет, но подчерта, че от повече от една година се е разграничил от Влайков и не се събират на мероприятия.

Роднините на убития във Виноградец мъж: Имаше над 120 гилзи, не стреля дететоДетски рожден ден – пияни хора около маса стрелят от място и си разменят пистолета; първата работа на собственика на оръжията била да се обади на познат прокурор

Влайков беше задържан и обвинен за това, че не е упражнил контрол и с оръжието му беше убит Наско Тонкев. Вчера той бе пуснат под домашен арест, тъй като според съда той има чисто съдебно минало, заемал е отговорни постове и се ползва с авторитет и уважение.

В същото време bTV ви разказа как срещу него има прекратени 6 досъдебни производства.

Екипът ни търси Влайков от вчера, но не успяхме да се свържем.

Очакват се пет експертизи, които ще дадат отговор на въпроса кой е произвел фаталния изстрел, довел до смъртта на 47-годишния ресторантьор.

Днес продължението на инцидента във Виноградец придоби политически привкус.

Жители на града обвиниха кмета на Септември Марин Рачев в самоуправство и в това, че е бил близък с Влайков. Според тях кметът държал сметка кой за кого е гласувал и тези, които не са го подкрепили, са били подлагани на тормоз.

Задържаха и повдигнаха обвинение на Лазар ВлайковПо-рано днес той подаде оставка като председател на общинския съвет в Септември, но заяви, че съвестта му е чиста и няма да говори за стрелбата във Виноградец

Самият Рачев обаче отрича и определя тези хора като заинтересовани.

Хората твърдят, че подобно на Лазар Влайков, Рачев има криминални регистрации - за кражба, измама и подправени официални документи.

Рачев отрече и тези обвинение и ги определи като манипулация.

Малко след участието си в предаването "Тази събота" по bTV хората се оплакаха, че след интервюто са ги извикали в полицията.

От ОДП – Пазарджик обясниха за bTV, че още миналата седмица е започнала проверка. Проверява се дали тези дани са достоверни и ако са, откъде е изтекла тази информация.

Във връзка с показаните документи в ефира на bTV беше образувано досъдебно производство за разгласяване на информация, която представлява служебна тайна.

Това не означавало, че тя е вярна и кметът на Септември има няколко криминални регистрации.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре