Кметът на Перник: Решението за частната градина е на Общинския съвет
Формално съветничката от ГЕРБ Румяна Гьорева не е в конфликт на интереси, смята Вяра Церовска
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Вяра Церовска
Снимка: Ладислав Цветков

„Решението да се даде част от сградата на общинска детска за частна градина на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева е на Общинския съвет в града. За него са гласували 26 съветници, а ГЕРБ има само 13”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” кметът на Перник Вяра Церовска.

Местен лидер на ГЕРБ в Перник прави частна детска градина в общинскаРешението разгневи родителите, готвят протест

bTV разказа вчера за скандалното решение на общинарите от Перник да дадат под наем на съветничка от ГЕРБ половината от сградата на общинска детска градина в кв. „Могиличе”. Частната градина е ремонтирана и приветлива за разлика от общинската, която видимо е лошо поддържана.

Този факт предизвика гневна реакция от страна на родителите в квартала.

След репортажа на bTV съветничката Румяна Гьорева съобщи чрез пресцентъра на ГЕРБ, че ще дари безвъзмездно ремонтираната част на община Перник.

След репортаж на bTV: Частната детска градина в Перник ще бъде дарена на общинатаТя е собственост на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева

Формално Гьорева не е в конфликт на интереси, но въпросът е морален, коментира днес кметът на Перник, също от партия ГЕРБ.

„Това не е единствената детска градина в района. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, защото няма деца”, твърди Церовска.

На въпрос защо съветничката от ГЕРБ е регистрирала фирмата си две седмици, преди да бъдат внесени документите за разглеждане в Общинския съвет, кметът каза: „В крайна сметка, когато решиш нещо, тогава правиш фирма".

Родители от Перник обаче твърдят, че градината е единствена за квартала и призоваха Церовска да посети квартала и на място да се запознае с проблема. Те казват още, че няколко пъти са опитали да се срещнат с кмета, не на са успели.  

Вяра Церовска обяви, че ще ги приеме днес в 15 ч.

Вижте повече във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре