Кметът на Хитрино: Мотивите за изключването ми от ДПС са измислени
Не е имало непрозрачно изразходване на пари за възстановяване на Хитрино, каза той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нуридин Исмаил

Мотивите за изключването ми от ДПС са измислени. Не е имало разговор с ДПС относно харченето на парите за възстановяване на Хитрино. Ако бяха поискали, щях да им дам всички папки за разходването на парите.

Това каза в предаването „Лице в лице” кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

При инцидента с взрива на цистерните живота си загубиха 7 човека, 29 бяха ранени, десетки къщи рухнаха.

Преди дни ДПС изключи Нуридин Исмаил от партията с мотива за непрозрачно изразходване на 32 млн. лв. които бяха събрани от дарения.

ДПС изключи от партията кмета на ХитриноИма съмнения, че парите, събрани за възстановяване на града, се харчат непрозрачно

Не прави чест на партия, която е либерална и системна, да подходи с абсолютни лъжи, заяви кметът.

„Тук съм да изкажа благодарност към всички хора в цяла България, които бяха съпричастни към тази трагедия”.

На едното от обвиненията, че Общественият съвет не е запознат и не знае какво се прави с парите, Нуридин Исмаил заяви, че всички членове на Обществения съвет – 10 от 12 души, са били с него на пресконференция вчера.

Една стотинка плащане на разходи без решение на този Обществен съвет не сме направили, категоричен беше кметът.

218 000 лв. са разходите по дарителската сметка с решение на Обществения съвет, уточни кметът, като допълни, че те са изхарчени основно като помощи на близките на семействата които са загиналите.

По линия на БЧК с решение на Обществения съвет сме направили разпределение на цялото село на три групи – то е направено от страна на Обществения съвет и е окачено на входа на залата, в която работи този съвет.

Това, че няма прозрачност, че решенията се вземат едва ли не еднолично, в тези процеси, които правим като плащания, не съм само аз – тук е ръководството на БЧК, тук е цялото ръководство на общинската администрация, Обществения съвет – тази обида отива и към тях, каза кметът.

Какво още заяви Нуридин Исмаил вижте във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре