Климатологът Георги Рачев: Очаква ни сравнително топла зима
По думите му снежно бедствие като това, което ни сполетя през януари, не се очаква
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    0
Зима, сняг
Снимка: iStock

Очаква ни сравнително топла зима, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV климатологът доц. д-р Георги Рачев. Има разнобой дали ще е с нормални валежи, или с по-малко валежи, допълни той.  

Снежно бедствие като това, което ни сполетя през януари, не се очаква, подчерта той.

По думите му скоро се очаква застудяване, което обаче няма да е фатално, а просто ще достигнем нормалните температури за края на месец ноември.

От следващия понеделник ни очаква доста по-хладно време. На19 и 20 ноември е възможно в Западна България да видим и първите снежинки, каза още д-ц. д-р Георги Рачев.

На изток обаче температурите ще са над 12-13 градуса, отбеляза той.

Климатологът определи информацията за облак с радиация като фалшива новина.  

Радиоактивен облак е преминал над Европа след инцидент в Русия или КазахстанСтава въпрос за инцидент, за който беше съобщено още в началото на октомври

„Нищо странно няма в облака. Специалистите обясниха, че не може да има авария в АЕЦ, защото трябва да има и йод, и цезий. Това е радиоактивен елемент, който се проявява при производството на платина или изделия от платина”, каза той.

„Стойностите са далеч под нормите, които са опасни за човешкото здраве. Усещат го само уредите. Така и не стана ясно откъде се е появил, но той вече не съществува”, подчерта доц. д-р Георги Рачев.

  • 4
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре