Километрично задръстване по обходния маршрут през Ботевград (ВИДЕО)
Тунел "Ечемишка" временно е затворен за движение заради инцидента, при който загина жена
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Обход през Ботевград

Километрично задръстване се е образувало по обходния маршрут през Ботевград, който шофьорите трябва да ползват след като инцидент с жертва затвори тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" по-рано днес.

Магистралата остава затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове МПС, съобщиха от АПИ. Мерките се налагат поради извършването на процесуално-следствени действия и осигуряване напълно на безопасността на движението в съоръжението.

Жена загина, след като осветително тяло падна върху автомобил в тунела „Ечемишка“Водачът също е пострадал

Временно е ограничено и движението тежкотоварни автомобили по "Хемус", съобщиха от пресцентъра на МВР. Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.

Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" информират, че пътните настилки в страната са предимно мокри, по усойните места заледени, но почистени и обработени.

Ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. в тръбата в посока София на тунел "Витиня". Обходният маршрут за камионите над 10 т. в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала "Хемус".

Ограничава се движението в дясната тръба на тунел "Витиня" в посока Варна, поради ремонт. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София.

Автомагистралите "Струма", "Марица", "Черно море" са отворени за всички моторни превозни средства.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре