КЕВР изиска от „Топлофикация София“ информация за причините за липсата на парно
Аварията засяга няколко столични района
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
КЕВР
Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов изиска от „Топлофикация София“ да предостави подробна информация за възникналия проблем със спряното топлоподаване в няколко столични района.

Четири столични квартала без парно заради аварияОчакванията са топлоподаването да бъде възстановено най-рано утре сутринта

От КЕВР настояват:

- в срок до два дни топлофикационното дружество да информира за характера на аварията и дали спирането на топлоподаването попада в обсега на авариите, за които дружеството ще дължи дължи неустойка.
- да получат информация и за периода на спряно топлоподаване – дата, продължителност, както и за броя на засегнатите клиенти.
- за информация по какъв начин са били уведомени клиентите на „Топлофикация София“ и дали това е станало съгласно изискванията на Общите условия, с приложени доказателства за оповестяването.
- за отговор на въпроса какви са предприетите мерки от страна на столичното топлофикационно дружеството за отстраняване на аварията.

От КЕВР съобщават още, че след като получат исканата информация от „Топлофикация София“, в съответствие със законовите си правомощия, ще преценият необходимостта от предприемане на последващи действия, които да гарантират качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно дружество.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре