Депутатът от Коалиция за България Христо Монов определи протестиращите като "интренет лумпени". "Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги", коментира Монов пред Канал 3.

Психологът Христо Монов бе избран за депутат от т.нар. гражданска квота на БСП. Той бе избран за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Христо Монов е бивш агент на ДС.

Преди близо 5 години – на 28 декември 2008 г. в София се проведе протест под надслов "Не сме забравили, не сме простили!" Той беше организиран от приятелите и близките на убития 1 година по-рано Андрей Монов, син на Христо Монов.

20-годишният младеж бе смъртоносно прободен с нож от австралийския гражданин Джок Полфрийман в центъра на София. Тогава психологът Христо Монов не нарече протестиращите „интернет лумпени”. Приятелите на сина му направиха и сайт в памет на убития тийнейджър. Явно и те не са „интернет лумпени”.

Убиецът на Анрей Монов излежава 20-годишна присъда. Полфрийман продължава да твърди, че се разхождал из София с приятели на 28 декември 2007 година, когато чул някой да крещи "негър". Видял как жертвата и още 14 негови приятели да скачат на бой на двама роми. Полфрийман казва, че се опитал да спре боя. Пострадалите роми така и не бяха открити.

За февруарските протести Христо Монов заяви в интервю: "Това са едни нормални процеси в едно демократично общество. Няма нищо нелогично. Дано само някой да не го използва, за да изпълни някакви си свои собствени искания". „Просто гласувайте! Ако това не ви харесва, ще отидем пак да гласуваме след 4 месеца, това е начинът. Не може само да стоим отстрани и да махаме с ръка. Разберете: всичко зависи от нас”, допълни тогава той.

Днес Христо Монов нарече протестиращите „интернет лумпени”. Случайно или не, малко след това сайтът на БСП не работеше.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите