Преди два дни неизвестен застреля кучето на актрисата Катерина Евро. Животното е уцелено два пъти докато е било в двора на къщата. 5-годишната Джаки е простреляна в окото и корема и след няколкочасова операция във ветеринарна клиника почина.

Тези зверства към кучетата трябва да спрат вече. Трябва да има зоополиция и нещо да се направи по този въпрос. Не може тези хора безнаказано да убиват и да стрелят животни. Те влязоха в нашия двор, в нашия имот, нашия частен живот, ние имаме дете на две години, допълни актрисата. Това каза в предаването „120 минути” Катето Евро.

„Няма да се успокоя, Джаки беше много мъничка, не знам кой човек иска да простреля в окото и в коремчето едно малко кученце, което нищо не му е направило”, каза още тя.

Катето Евро разказа, че са имали гости, били са на терасата и са си говорили. Гостите са си отишли около 2 ч., а инцидентът е станал между 12 и 2 ч.. Тя не могла да намери кучето, защото е било тъмно.

Александър Кадиев допълни, че в момента се води разследване, но това, което може да каже, че нямат конфликти със и от 24 г. живеят в тази къща.

По думите му случаят е мистериозен:

„Мистерия е след полунощ някой да убие кучето ти в двора ти”.

Кадиев допълни, че кученцето е било малко, 7-8 кг, нито е лаело, нито е било агресивно. Според него кучето не е повод, а мотивът в случая остава неясен.

„Редно е да се говори за тези неща. Хората не си дават сметка. Проблемът е много сериозен, дори да е агресия само към животно, това трябва да е много тежко престъпление. То е криминализирано вече в закона”, допълни той.

Според Катето Евро нападателят е жесток човек, който убива за удоволствие.

Тя сподели, че полицаите от Осмо районно са много свестни и са взели присърце нещата, разследват много съвестно, всеки ден са там и обикалят, но не знае дали ще могат да го намерят.

"Искам да има един осъден за това, че убива, защото това куче беше за мен като дете. Аз съм го отгледала от парче месо и то ми беше другарче. Когато баща му почина, аз живеех сама вкъщи и това кученце беше с мен, и ми беше другарче в самотата, и този човек дойде и го уби по най-жестокия начин го простреля в окото.

Не искам да им се разминава на такива хора, не само за моето куче, а за всички. И когато Карбовски направи предаване за кучетата, когато говорихме, той все ме питаше – защо помагаш на кучета, а не на хора. Защото хората се вижда, че са лоши. Защото това е садист, защото не може да застреляш в окото едно куче, което е 6 кг.".

„Ще го хванат и след това ще го пуснат. Както ходи на двора внучето ми на 2 годинки, той може да застреля и детето. Пушката е въздушна и не е регистрирана”, каза актрисата.

Тя допълни, че се страхуват, че убиецът може да влезе отново в къщата им.