Катастрофирала кола с дни стои на мястото на произшествието близо до Добрич. Хората се възмущават, че кварталът им се е превърнал в гробище за автомобили.

По информация на полицията автомобилът е катастрофирал миналия петък през нощта. Заради движение с несъобразена скорост шофьорът губи контрол над колата и се блъска челно в дърво. Водачът е пострадал, настанен е в болница във Варна, с опасност за живота. Той обаче не е собственик на колата.

Според хора от квартала това не е нормално и би трябвало полицията да предприеме нещо. От полицията обаче обявиха, че тяхно задължение е само да освободят пътното платно. Информирали и собственика на автомобила да  го прибере. Щом това не е станало,  грижата била на общината.

 „За този конкретен автомобил, разбрахме от вас. В случай на изоставени автомобили общината по номера – регистрационния, издирва собственика на автомобили, прави му се предписание, в което се дава срок за колко време трябва да бъде отстранен автомобила. Ако собственикът не спази това предписание, общината наема фирма за премахване на автомобила, а собственикът заплаща", коментира Калина Георгиева, главен секретар на община Добрич.

Администрацията прилагала  тази процедура и по сигнали на граждани.