Избори ще има, когато е предвидено по Конституция, вървим напред, за да си свършим работата, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на Националната конференция на ГЕРБ в "София Тех Парк".  

Трябва да имаме твърдост и ясно да заявим, че имаме приоритети, отбеляза той. 

"За мен реформата не означава да променяме Конституцията и да въвеждам еднополовите бракове, както искаше един от лидерите на протеста. Това не е реформа, а удар върху идентичността на българина, традиционния семеен модел и начин на живот", посочи Каракачанов.  

Според него въпросът е не само да кажеш какво не ти харесва, а как да бъде променено.  "Не съм чул от всички, които викат оставка, служебно правителство, нови избори, реформи, какво ще бъде това ново правителство, каква е програмата, каква е философията на това ново правителство", посочи той. 

"Има два вида политици – такива, които са готови да се жертват за нацията и държавата си, и такива, които жертват нацията и държавата за себе си", отбеляза лидерът на ВМРО - коалиционен партньор на управляващите. 

Част от тези, които искат да ни управляват отново, 20 и няколко години жертваха държавата в името на своите интереси, днес отново са готови да хвърлят държавата в хаос, само да се докопат до властта, каза Каракачанов.

Той посочи, че трябва да се отговори на въпросите какво трябва да се свърши в останалите месеци, кои част от общата програма за управление да се извадят като приоритети и да се поставят на вниманието на обществото.