Политиците, чиито имена се спрягат за министри в кабинета „Борисов 3”, се събраха в централата на ГЕРБ преди обед. Никой от тях не коментира кое министерство ще оглави.

Очаква се днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да обяви какъв ще е съставът на новото правителство. Сигурно засега е само, че той ще е премиер.

Сред първите пристигнали беше началникът на ВМА проф. Николай Петров, която най-вероятно ще застане начело на Министерството на здравеопазването.

В централата влезе спряганият за министър на земеделието Румен Порожанов, управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков, който трябва да оглави социалното министерство, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който вероятно ще е новият министър на отбраната.

Заедно с Каракачанов в централата на ГЕРБ влязоха и другите двама съпредседатели на Обединените патриоти - Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Заедно пристигнаха Екатерина Захариева, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият транспортен министър Ивайло Московски. Очаква се Захариева, която беше министър на правосъдието, да стане външен министър в третия кабинет на Бойко Борисов.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов не е в НДК, а в парламента, което говори за това, че той няма да е министър и в кабинета "Борисов 3".

Говори се, че това е заради съборената "Двойна къща" в София, за която bTV първа ви разказа, или заради здравословното му състояние.

Бойко Борисов ще върне утре сутринта изпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

По-късно третият кабинет на Борисов да бъде гласуван от парламента и ще се състои церемонията по предаването на властта от служебното правителство на новия кабинет.

Одобрявате ли имената, които се спрягат за кабинета „Борисов 3”?