КАТ изкарва целия си арсенал от мобилни камери на пътя. Но въпросът е откога? Оказа се, че освен наредбата за видеонаблюдението трябва да се изпълнят и други условия.

Както още вчера ви съобщихме, наредбата за мобилните камери с електронни фишове вече е в сила. Пътна полиция обаче не може да я приложи. Причината - все още няма пътни знаци. А те са задължителни и ще бъдат поставяни на всички места, които се контролират от камери. Пътен знак ще посочва и зоната за видеонаблюдение.

bTV потърси причината за забавянето и отговор на въпроса - изработват ли се вече пътните знаци. Получихме противоречиви информации.

След поредица от въпроси днес стана ясно, че общината тепърва ще възложи изработването на пътните знаци. И то след като постъпи искане от МВР.

Пътна полиция трябва да предостави и списък с местата, където ще се поставят знаците и ще работят камерите. В Столична община такъв все още няма.

До късния следобед и в община Пловдив не беше получено официално писмо от полицията с искане за поставяне на знаци.

Шофьорите са доволни. Контрол трябва да има.

При така създалата се ситуация работата на мобилните камери с фишове се отлага. За неопределен срок. Засега.

МВР отговори, че знаците вече се изработват. Камерите излизат на пътя в понеделник.

Не получихме отговор от МВР коя е фирмата, която изработва пътните знаци, нито повече подробности. Част от знаците ще са преносими и вероятно затова не е използвана процедурата - чрез възлагане на общината.

Въпросът кой ще изработи постоянните пътни знаци и кой всъщност не си свърши работата остава висящ. bTV ще следи темата.