Ужасяващи кадри, на които се вижда как маскиран мъж подпалва сграда, получихме в рубриката "Аз, репортерът". Оказва се, че това се е случило в Оряхово.

На записа, направен от видеокамерите на сградата, ясно се вижда, че малко след 1,30 ч. през нощта на 19 декември мъж с маска на лицето излива пред вратите на два търговски обекта запалителна течност и драсва клечката.

„Даже и като затворя очи, виждам този как излива с една обикновена кофа за сирене в хранителния магазин и в бутика, явно е целял да срине цялата сграда”, казва Аида Георгиева, която е собственик на магазините.

Пироманът едва ли предполага, че пламъците ще обхванат и него, докато се опитва да избяга.
„Вие виждате на кадрите, човекът гори, а той би трябвало да потърси помощ отнякъде”, добавя Георгиева.

Огънят е изпепелил цялата стока в бутика, щетите са за 100 000 лева. С помощта на пожарната и на вятъра, който духал в обратна посока във фаталната нощ, хранителният магазин е спасен. Но семейството е сринато. Потърпевшите нямат логично обяснение кой и защо може да посегне на бизнеса им.

„Не съм получавала заплахи, не дължа пари на никой, никой не ми дължи пари. Това е на конкурентна основа. Страхувам се, че могат да ни подпалят, както спим”, казва Аида Георгиева.

От полицията са категорични, че палежът е умишлен, но задържан за случая няма.