Какво ще стане, ако сделката на ЧЕЗ и „Инерком“ се провали
Утре трябва да е ясно дали има вариант за предоговаряне
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
ЧЕЗ
Снимка: bTV

Все още няма конкретни резултати от преговорите между собственичката на „Инерком България“ Гинка Върбакова и ЧЕЗ за включване на държавата в сделката по продажбата на активите на дружеството у нас.

От ЧЕЗ обаче обясниха за bTV, че ако сделката с „Инерком“ се провали по някаква причина и компанията не плати уговорената сума в срок от 9 месеца, активите на компанията в България ще останат собственост на „ЧЕЗ груп“. След това надзорният съвет им трябва да реши дали да поднови преговорите с втория в надпреварата, или да прекрати като цяло процедурата. 

Преговорите за ЧЕЗ: Ден втори (ОБЗОР)ЧЕЗ предлагал и на правителството в България да влезе в сделката, но получил отказ; „Инерком” има 9 месеца да плати договорената сума

Според чешките медии вариантът българската държава да получи управлението на активите на ЧЕЗ у нас минава през извън съдебно споразумение и частично плащане на обезщетение по арбитражното дело, което компанията води срещу българската държава.

Пътят на държавата към контролен пакет в активите ЧЕЗ у нас минава през споразумение извън съдаТова твърдят източници на чешки медии, които следят отблизо преговорите. Преговорите продължават, очаква се утре да има решение в каква посока ще се върви

Към момента от ЧЕЗ не потвърждават официално, че това е възможен вариант. Адвокатите продължават да работят по възможностите за предоговаряне на сделката. Утре ще разберем има ли такива или тя ще продължи по вече подписания договор с „Инерком“.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре