Какво е Слънчев бряг – парти дестинация или курорт за тих и спокоен сън?
Отменихме фестивала „Солар Съмър”, защото си представихме как обясняваме на световни имена, че държавата казва: Спри музиката, каза пред bTV Климент Йончев
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    6
Климент Йончев
Снимка: Ладислав Цветков

Отмяната на музикалния фестивал „Солар Съмър” в Слънчев бряг беше най-отговорното решение. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Климент Йончев,  който отговаря за комуникацията на събитието. Преди дни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита в курортния комплекс, конфискуваха техника и озвучителна апаратура. 

„Липсата на сигурност в това, което правим, ни накара да се откажем. Ситуацията в момента в Слънчев бряг не предполага да се случат нещата така, както вярваме, че трябва да се случат. Има шанс някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката”, обясни той.

По думите му решението се е зародило още в събота вечер, когато са видели колко натрупано напрежение има между държавата в лицето на вицепремиера Валери Симеонов и хората.

Климент Йончев
Снимка: Ладислав Цветков

„Представихме си как трябва да обясним на Адам Байер или Пако Осуна, които са доста популярни имена в световен мащаб, че на вратата чука държавата и казва: Спри музиката. След това си представихме реакцията на 3000- 4000 души. Това щеше да доведе до напрежение”, изтъкна Климент Йончев.

Според него държавата не си говори с бизнеса и с хората, които работят в Слънчев бряг.

След нощните проверки на Валери Симеонов: Задържаният диджей се оплака от репресии (ОБЗОР) Повечето музиканти изпратиха подкрепата си за диджей Станчо

По думите му най-големият проблем е какъв точно е комплексът. „За мен курортът винаги е бил свързан с парти и развлечения. Ние го рекламираме като такова събитие, за да можем да привлечем аудитория, а в същия момент държавата го рекламира като „лоу кост” дестинация за тих и спокоен сън”, коментира Йончев.

Вече са започнали преговори с артистите от фестивала да дойдат за нови дати в София, съобщи той.

Всички, които са си закупили билети, могат или да ги запазят за новите дати, или да ги върнат и да си получат парите обратно по надлежния ред.

Домакинът на фестивала Иван Дончев определи акциите по заведенията в курорта като неправомерни действия, без законово основание. „Нямаме нищо против проверките, а това да се нахлува с въоръжени сили по време на нощната работа, когато заведението е пълно с български и чужди туристи”, каза той.

По думите му фестивалът е с уведомителен режим и всяка година се подават документи към общината и всички институции като конкретни дати, часове и изпълнители.

 

  • 0
    6
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре