Французинът Рене Мей от години осъществява лечителска дейност. Той е гуру, очевидец, твърди, че може да се транспортира в различни краища на света, че може да си спре сърцето, да остане повече от 15 минути под вода и че може да излекува хора само с едно докосване. Доказателства за това обаче няма.

Поражда доверие, защото е изключително харизматична личност, има благо излъчване, говори изключително уверено за това, което може да направи, че може да излекува хората от всичко,  че бездетни майки могат да имат деца, че можеш да си намериш по-добра работа. Той дава на хората нещо, от което те имат нужда – надежда и вяра, разказва репортерът Теодора Трифонова.

Той беше в България и направи огромно турне в различни големи градове, човек, който дава вяра на хората в свръхспособностите, които могат да лекуват. Бивш заместник-министър пък стои зад фондацията на французина у нас.

Той твърди, че лекува с безусловната любов, но се оказва, че тя има цена – продава книги, витамини, кристали, кимона на огромни суми.

Зала "Универсиада" рядко може да бъде видяна толкова пълна, а на първите редове са болни хора. Деца и възрастни, някои от тях с тежки диагнози – всички с една надежда – да бъдат излекувани от чудотвореца Рене Мей.

Васил Петров е с белодробни проблеми и се надява на подобрение, на изцеление.

Петър, който страда от мускулна дистрофия, мечтае някой ден да проходи.

„Този човек за нас е като от друг свят, по-добър свят. И някак си ни даде вярва, че хората можем да станем по-добри и с това да намалеят тези страшни болести”, казва Десимира, майка на Петър.

Под бурните аплодисменти на сцената излиза Рене Мей. Така наречената конференция за мир започва.

Наричат го рицарят на ангелите. Разказва, че до него винаги има три ангела, които го пазят още от раждането му. Твърди, че лекува рак с едно докосване. Сътворява чудеса – слепи проглеждат, сакати прохождат.

Лечител, ясновидец и хуманист, а лечението му се основава на безусловната любов.

"И ако сте способни да обичате другите без нищо да очаквате от тях, вие ще осъществите едно сливане с това, което наричаме вярата, с любовта към другите”, казва Мей и не може да каже на колко души точно е помогнал в България и дали е успял да излекува някой.

Има такса вход – 10 лева, а за да минете курс по медитации, плащате още 290 лева. Само при последното си посещение Рене Мей е обучил 370 души на медитативната техника. Това прави доход над 100 хиляди лева.

Рене Мей продава и витамини, капки за очи, лечебни масла, кристали и книги. Камерата ни не е допусната да снима търговията, лично от съпругата на Рене Мей.

Самият лечител агитира хората в залата да си купят витамин С, произведен от него.

Решаваме да купим кутия с витамин С  на цена от 50 лева и капки за очи за още 20 и да дадем продуктите за изследване в Агенцията по лекарствата.

Витамин С се оказва, че не се отличават с нищо от другия в аптеките, но пък на цената му е 50 лв., защото е енергезиран от ръцете на Рене Мей. Въпросът е как това е внесено в нашата страна, защото е произведено в Мексико и разрешена ли е продажбата му у нас.

Според отговора на Агенцията по храните продажбата на лекарствата в зала "Универсиада" не е разрешена в България и е незаконна.

От Агенцията по лекарства са установили, че в капките има малък тъмно-син обект с неправилна форма на дъното и не се знае какво е това. Те са на стойност 20 лв.

При проведеното изпитване за стерилност е установен растеж на микроорганизми, което не съответства на изискванията.

На събитието в София е имало и минерална вода, която е енергезирана от Рене Мей и е струвала 1 лв., защото е докосната от него.

Парите от всичко това отиват в Мексико, където е Мей. В България има фондация на Рене Мей.

Кой бивш заместник-министър стои зад фондацията на Рене Мей у нас?
Каква е историята на Мей и какво е миналото му, има ли и тъмна страна в биографията му - отговорите очаквайта в разследването на Теодора Трифонова, утре в предаването "Тази неделя".