Как живеят Терез и Масуд в Холандия
Марина Евгениева и операторът Иван Филчев разказват в „bTV Репортерите“ какво представлява центърът за големи котки „Фелида“, в който бяха настанени лъвчетата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    10
Терез и Масуд
Снимка: bTV

От пет дни спасените от разградския зоопарк лъвчета Терез и Масуд са в новия си дом в Холандия.

Те са поне трето поколение близкородствено развъждане и имат увреждания, но сега получават специализирани грижи и постоянен медицински контрол.

Симоне Шулц
Снимка: bTV

„Ние се грижим за големи котки със специални нужди. Животните тук са от зоопаркове, от частни колекции, от циркове и всички имат проблеми – може да са медицински, може и да са психологични, това са травмирани животни“, казва директорът на центъра Симоне Шулц.

Всеки ден хората във „Фелида“ обогатяват средата, в която живеят големите котки, за да им помогнат да се чувстват добре.

Терез и Масуд
Снимка: bTV

„Идеята е да им помогнем да проявяват естествено поведение, което е трудно в плен, защото те тук не ловуват, например“, разказва гледачът Джуно ван Зон.

Терез и Масуд
Снимка: bTV

Когато времето се затопли Терез и Масуд ще започнат да излизат във външно ограждение, което е подготвено специално за тях.

Какво представлява центърът за големи котки „Фелида“ на международната организация „Четири лапи“ разказват Марина Евгениева и операторът Иван Филчев тази вечер в „bTV Репортерите“. Гледайте филма им веднага след централната емисия новини.

  • 0
    10
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре