Миналата неделя в „Гласът на България” видяхме как 1 минута в ефира на най-гледаното музикално риалити може да създаде звезда. Един млад човек с необикновен глас стана любимец не само на треньорите в шоуто, но и на зрителите.

Никола Константинов е момчето с ангелски глас, което се превърна в сензация. Изпълнението му изправи журито и публиката на крака.

„Започнах да се занимавам от 3-годишен. Съвсем в невръстна възраст, както се казва. И до днес. Това е нещото, с което не спирам да се занимавам и ми доставя огромно удоволствие”, разказва Никола.

„Беше много учудващо, той не говореше добре когато пропя”, спомня си баща му Здравко. „Аз му пеех детски песни и той повтаряше, беше много ритмичен още от малък”, допълва той.

Още тогава Никола е приет в детска вокална група „Смехоранчета”. Завършва поп и джаз пеене в музикалното училище „Любомир Пипков”, част е от джаз формацията „Тамара войсес”.

„Музиката буквално е в кръвта му”, казва Здравко.

Преди сцената на „Гласът на България” печели стипендия от фонд „Милчо Левиев и Вики Аламзиду” и има шанса да пее на една сцена с джаз легендата Били Кобъм.

Въпреки, че пеенето е неговата страст, Никола работи във фирма за визуални ефекти.

„Брат ми се занимава с това нещо, това му е работата и мога да кажа, че той е един от виновниците, така да кажа, който ме запали всъщност по това нещо и съм част от неговата фирма в момента”, казва Никола.

Изпълнението му се превръща в абсолютна интернет сензация и само за ден има над милион гледания.

„Това е много силен момент, който за съжаление не може да се опише с думи. Аз съм го казвал, че това е много емоционален момент”, казва баща му.

„Горда съм, че събра сили да го направи. Моето семейство му дължи едно извинение за това, защото ние не, че не сме му вярвали, но подкрепата ни трябваше да е по-осезаема”, споделя майката на Никола Здравка.

„Аз съм си го мечтал това, сънувал съм го и наистина не съм очаквал такава огромна подкрепа и съм изключително благодарен затова на всички хора”, споделя Никола.

Част от приятелите му не могат да повярват, че Никола пее толкова добре, но всички те се радват на мигновения му успех.