Как един скандал унищожи за часове блестящата кариера на Елена Поптодорова?
Става въпрос за огромна манипулация, смята музикантът Кирил Маричков
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 4
    2
Елена Поптодорова
Снимка: btvnovinite.bg

Тя беше задържана в Полша за открадната козметика от магазин на летището

Скандал около открадната козметика от изминалата седмица унищожи за часове блестяща дипломатическа кариера на Елена Поптодорова.

Задържали Елена Поптодорова 3 дни след изчезването на скъпа козметикаОфициалната информация от полската полиция сериозно се разминава с казаното от дипломата ни

Новината дойде от полското радио Ер Ем Еф. От редакцията на медията потвърдиха за bTV задържането и се позоваха на източник от полицията за причината  - кражба на козметика на стойност над 700 лв. от магазин на летището в полската столица.

Защо някои кремове струват по над 700 лева?Скандалът с Елена Поптодорова роди догадки каква козметика струва колкото две български минимални работни заплати

Говорителят на летището във Варшава не отрече. Елена Поптодорова отказа коментар.  

Въпреки дългодишната си дипломатическа кариера към момента тя не е служител на външното ни ведомство. Пред властите във Варшава се е легитимирала с български дипломатически паспорт, който й се полага по право.

МВнР потвърди, че Елена Поптодорова е арестувана за кражбаТя е задържана с козметика за 400 евро на летището във Варшава

От мисията ни във Варшава обясниха, че и до този момент Поптодорова не ги е потърсила.

След края на мандата си като посланик в САЩ Поптодорова се установи във Варшава, където работи към международна организация по въпросите на миграцията.

След като над 80 медии в Русия веднага споделиха информацията на полско радио за задържането на Елена Поптодорова, бившият ни посланик във Ватикана проф. Владимир Градев предложи министерството на външните работи непременно да изчисти съмненията за кражба, хибридна война или случайна грешка. 

На 2 март Елена Поптодорова подаде оставка от поста, който заема в момента във Варшава.

Името й се свързва и с друг скандал в магазин, но в САЩ.

През 1991 г. обаче, в качеството ѝ на депутат от българска делегация, Поптодорова е изгонена от супермаркет в Сейнт Антъни заедно с още няколко българи. Причината е, че собственикът на магазина ги бърка за група крадци.

Името на Елена Поптодорова – замесено и в друг скандал в магазинСлучаят е отпреди повече от 25 години и е недоразумение

В тази група е и адвокат Цветан Цветанов. Той разказа в предаването „Тази събота”, че ситуацията е била много неприятна, даже са ги заставили да оставят продуктите, които са искали да си купят. Той е завел дело срещу собственика на магазина, стигнало се е до извънсъдебно споразумение и е получил обезщетение.

В групата е бил и музикантът Кирил Маричков. В телефонен разговор от Германия той сподели, че тогава цялата група е получила страхотна подкрепа от местните жители.

„Три телевизии взеха интервюта от нас в наша подкрепа. Неправителствена организация ни раздаде брошури, които да попълним, за да можем да съдим собственика на магазина. Аз не се възползвах, но си пазя брошурата за спомен”, каза още Маричков.

Той смята, че случаят с Поптодорова във Варшава е манипулация. Музикантът се е обадил на Елена Поптодорава, за да й го каже и да я подкрепи.

Вижте повече във видеото:

  • 4
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре