Български проект съчетава каскади, екстремни спортове и най-новите технологии за видеозаснемане.

Илко Илиев e дизайнер и аниматор по професия, а от 12 години се занимава с фрийрън и екстремни спортове. Заедно с фотографа Марин Кафеджийски създават видеоклип, озаглавен 2D RUN. Гледан е над 300 000 пъти в интернет и напомня на компютърна игра, но с реален герой в реална обстановка.

„Проектът, като цяло, няма някаква много сериозна или върховна цел. Ние сме просто двама приятели, от които единият снима, а другият прави каскади. И предполагам, го правим добре, щом има такъв отзвук, каза Илко Илиев.

Видеото е заснето с дрон през ноември и декември, а монтажът му приключва преди дни. Кадрите са направени в София, край морето и на връх Бузлуджа.

Най-големите предизвикателства са били вятърът и студът, като най-големи проблеми двамата са имали на Бузлуджа, разказа Марин.

Върху сгради, под вода, във въздуха и дори гол в снега - Илко прави каскади, които не се препоръчва да повтаряте, ако нямате необходимата подготовка.

„Аз също, като всеки човек, се страхувам от високо, но когато правя скока, се чувствам комфортно - знам къде отивам, знам с каква скорост”, каза Илко.