Как българин се оказа жител на Турция без да знае
Примерът идва от Кърджали
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    8
2111490167.jpg

Може ли да се окажеш жител на Турция без изобщо да си стъпвал в тази държава – оказва се, че е възможно. Примерът идва от Кърджали, който след като подал документи за детски надбавки, разбрал, че няма да ги получи заради настоящия си адрес, който бил в южната ни съседка.

Семейството на Ивайло Коджабашев от години получава помощи за отглеждане на двете си деца. Последното подаване на документи пред социалните служби обаче ги шокира. Оказва се, че Ивайло по адрес е регистриран в Турция.

От изненада мъжът дори не попитал в кой турски град се е установил без да знае, но по съвет на социалните потърсил отговор от общината, откъдето след проверка установили, че има грешка, но не е по тяхна вина.

2111490166.jpg

Оказва се, че наредбата през 2005 г. е позволявала по данни на МВР да се коригират настоящите адреси на лицата.

Спешна проверка на МВР потвърждава, че преди 12 години, при попълване на настоящия адрес на мъжа, е допусната техническа грешка. За нея Ивайло е можел да разбере далеч по-рано, казват от общината.

Днес наредбата вече е променена и без писменото съгласие на човека, местоживеенето му не може да бъде сменено.

За да си върне адреса в България, Ивайло също пуска молба и адресът му е променен.

Според Коджабашев е възможно личните му данни да са били използвани на избори в Турция. Казва, че ще провери гласувал ли е в южната ни съседка без да знае.

  • 0
    8
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре