Кабинетът отпусна 4,3 млн. лв. за щетите по инфраструктурата в Бургаско
Парите ще дойдат от междуведомствената комисия по бедствия и аварии в рамките на МВР
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Наводнение в с.Черни връх
Снимка: bTV

Министерският съвет отпусна 4,3 млн. лева допълнителни средства за преодоляване на последиците от голямото наводнение в Бургаско. Парите са необходими за възстановяването на инфраструктурата в засегнатите общини Бургас и Камено. 

Това е общата сума, на която са изчислени щетите по инфраструктурата в региона.

Президентът: С 325 лв. помощ хората не могат да се възстановят след бедствиетоДържавният глава посети пострадалите в Бургаско

Парите ще дойдат от междуведомствената комисия по бедствия и аварии в рамките на МВР, потвърди вътрешният министър Валентин Радев.

Помощ ще бъде искана и от европейския фонд „Солидарност“, но процедурата е доста по-сложна, защото се изисква детайлно описание на всички щети във всички сфери. 

Радев съобщи още, че в момента се тестват някои от системите за сигурност, които трябва да действат във връзка с европредседателството от 1 януари. Основно обаче те ще бъдат проверявани в началото на годината, като забавянето се дължи на обществените поръчки.

МС одобри и проект за решение за ратификация на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Македония. Очаква се утре Парламентът да ратифицира документа.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре