Кабел с мед за 1300 лева прeобърна живота на две семейства - на крадеца и на полицая, засякъл кражбата. Транспортният полицай Иван Лулеов ще отговаря за убийството на Николай Иванов от село Баня.

Полицаят тръгва по сигнал за кражба на кабел, а когато се опитва да я предотврати, уцелва смъртоносно заподозрения.

„Еми удари ме ей тука. С дръжката на брадвата. След което последва втори опит, но не можа да ме удари и така”, спомня си униформеният. Днес Иван е обвиняем за смъртта на Николай.

„Той отиде да открадне и за 5 лева го застреляха като куче и почина. Дъщерята е на 5 години, сина му е на 4”, казва Ася Неделчева - жената на убития.

„Децата са шокирани много. Стараем се да бъдем близо до тях, разбраха за какво става въпрос. Сега стоят тука до баща си, за да могат да го подкрепят, но въпреки всичко те знаят, че баща им си е изпълнил служебния дълг. Той не е направил нещо, което го е направил с цел, бил е на работа и така”, категорична е съпругата на полицая – Елена Лулеова.

От миналата година у нас полицаите трябва да използват оръжие и сила само при така наречената "абсолютна необходимост".

„Означава, че се прилага оръжие, не когато няма друга възможност, а когато е абсолютно необходимо”, заяви вътрешният министър Петя Първанова.

„Аз мисля, че всяка жена на полицай знае, че когато излиза от къщи, просто не знае кога и как ще се върне и какво може да му се случи”, казва жената на Иван Лулеов.

Надига ли се бунт в село Баня, защо се самоубиват полицаите, както и първото телевизионно интервю на вътрешния министър Петя Първанова - утре в предаването на bTV “Хрътките”.