Йорданка Фандъкова: Забраните за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни
Обсъждане на новата Наредба за обществения ред ще има на 19 октомври
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 8
    2
Йорданка Фандъкова
Снимка: bTV

Забраните за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, предложените текстове не са съвсем ясни, важно е и дали може да се контролира прилагането им. Това обяви в предаването „Тази сутрин” кметът на София Йорданка Фандъкова относно проекта на нова наредба за обществения ред в София.

Нова наредба трябва да има, защото действащата в момента е от 1993 г., приетата през 2009 г. беше отменена от съда, уточни столичният кмет.

По думите й жителите на София искат да се контролира нивото на шума особено в нощните часове и следобед.

Обществено обсъждане на проекта ще има на 19 октомври.

Ремонтите

Най –тежките ремонти – на бул. „Дондуков” и на бул. „Монтевидео”, трябва да приключат до края на годината, обяви кметът на София. Поетапно се пуска движението, където е възможно, допълни тя.

Част от бул. „Дондуков” остана без пешеходни пътекиСъобразителност и бързина са необходими на пешеходците

„Друг голям ремонт е този на бул. „Тодор Каблешков” – излята е плочата на новия мост. Той ще е част от вътрешния ринг, ще продължим в посока бул. „Черни връх”, уточни Фандъкова.

Строителството на новия метролъч ще продължи и догодина и се очаква къртицата да приключи работа до края на 2018 г. и да се отпуши наземния транспорт около новите метростанции. Очаква се в края на 2019 г. да бъде пуснато движението по новите 12 спирки на метрото – от кв. „Красно село” до театър „Зад канала”.

Относно качеството на ремонтите Фандъкова каза, че единственото, което общината може да направи, е да принуждава фирмите да поправят нередностите. За ремонта на бул. „Шипченски проход” изпълнителят беше връщан шест пъти, уточни тя.

За 2018 г. е предвиден сериозен ремонт на ул. „Граф Игнатиев” с подмяна на водпроводната мрежа и трамвайните релси, ще се подменят и релсите на бул. „Цар Борис III”.

ГЕРБ и корупцията

Оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров след скандала с репликите към водещия Виктор Николаев е достойна постъпка, коментира Фандъкова в качеството си на зам.-председател на ГЕРБ. Не трябва да има дори сянка на съмнение за натиск върху медиите, уточни тя.

Антон Тодоров подава оставка като депутат„Атаката към мен повлича след себе си авторитета на ГЕРБ”, заявява той в писмо до Бойко Борисов и ръководството на партията

Тя не смята, че някой е имал за цел да провали нарочно Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев. ГЕРБ има воля за борба с корупцията, категорична е Йорданка Фандъкова.  

Тя обяви още, че нито един член на нейното семейство не работи нито в Столичната община, нито в общинско дружество.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 8
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре