Йоан Матев, арестуван за убийството на Георги в Борисовата градина, остава в ареста
Според обвинението са налични предпоставки за извършване и на други престъпления
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 7
    0
Йоан Матев

Софийският градски съд остави в ареста Йоан Матев, който е привлечен като обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г., предаде репортер на bTV.

Срокът от седем месеца от задържането на Матев е изтекъл, т.е. близо до максималния 8-месечен срок, разрешен от закона, каза съдът. Преди седмица прокуратурата е поискала удължаване на задържането му.

Колегите на задържания Йоан Матев не могат да повярват, че е обвинен за убийството на ГеоргиСпоред момичетата, които живеят в съседната стая, от стаята на Йоан не се чувал никакъв шум

Според обвинението са налични предпоставки за извършване и на други престъпления.

Защитата поиска парична гаранция в минимален размер заради факта, че Йоан Матев не работи и е в затруднено финансово положение. Пред съда той заяви, че иска да завърши образованието си.

До момента обвинението на Матев е променяно. Липсват и събрани доказателства, които да разколебаят предположението, че той е автор на убийството, смята съдът.

Младен Маринов: За Йоан Матев трябваше да съберем достатъчно доказателстваВсе още се работи по случая с убийството на собственика на „Агресия” Александър Антов

Предстои на страните да се предоставят материалите по делото.

Мярката на Матев може да се обжалва пред САС.

  • 7
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре