Бебето, което беше изоставено в Перник вчера, най-вероятно ще бъде настанено в приемно семейство, обявиха пред bTV от службата за „Закрила на детето” в града.

8-месечното бебе в момента е под полицейска закрила за 48 часа. То беше оставено в пернишко училище от учителка по заместване там, която обяснила, че родителите му са ѝ го дали да го пази за малко, но после не са се появили повече.

След проверка на полицията става ясно, че въпросната учителка е бивша съпруга на бащата на детето. Състоянието на бебето е добро. 

„Знаем кои са биологичните родители на детето, познаваме жената, която е полагала грижи за него в рамките на няколко дни. Осъществили сме телефонен контакт с бащата. Работим по случая за изясняване на обстоятелствата и за последващи действия”, заяви Румяна Герова, началник на отдел „Закрила на детето” в Перник.

Бащата е заявил по телефона, че е оставил детето на грижите на друга жена за много кратко време, след което е щял да го вземе при себе си и при майка му. Социалните служби обаче определят семейството като проблемно и търсят друг дом на бебето.

„Фактът, че детето на практика е оставено без родителска грижа и е поверено на трето лице, говори, че има някакви проблеми в семейството, които ние тепърва ще установяваме”, посочи Герова.