Акция срещу незаконните превозвачи по границата с Турция. Екипи на Автомобилната инспекция проверяваха всички автобуси и камиони, които влизат у нас, от 4.00 часа сутринта. Операцията е след сигнал на две браншови организации за извършване на нерегламентирани превози от България към южната ни съседка. За часове  бяха установени 15 нарушения.

Обект на проверките не бяха редовните линии, а съмнителни автобуси. Санкциите са лично за шофьорите.

„Сред най-честите нарушения, които са установени, е липса на заверено копие към лиценз за общността за извършване на превоз на пътници и на товари, глобата при непредставяне на това незаверено копие е 1500 лева”, обясни  Цветелин Цветанов - директор на ИА "Автомобилна администрация".

Днес инспекторите обаче не хванаха нито един незаконен превозвач. Постоянното присъствие на службата по границите обаче е невъзможно. „За постоянен контрол  - технически  и физически, ако имаме възможност, бихме  го правили, към момента нямаме такава”, коментира транспортният министър Ивайло Московски, който беше на мястото.

От началото на годината  са установени 43 случая на нелегален превоз на хора.   

Акцията на ДАИ по границата идва дни след като микробус, извършващ нерегламетниран превоз на хора, катастрофира в Германия.