Трима осъдени за търговия с гласове на последните избори. Те са раздавали от 20 до 50 лева в полза на една и съща политическа сила.

Тримата изборни брокери живеят край Плевен. Не се познават помежду си, но имат една съдба - на единствените осъдени на тези избори. Наказани с 1 година пробация. И тримата, според Прокуратурата, са търгували за ДПС. Мирослав Панков от Искър давал на глас по 40 лева. „Каквото и да е било, било...”, каза той и отрече да е работил с ДПС.

В село Биволаре живее Бисер Живков, получил най-тежката присъда на тези избори - година и месец пробация и 200 часа общественополезен труд. Нито той, нито близките му пожелаха да говорят с екипа ни. По-"тежката" му присъда е заради старо наказание за кражба.

На няколко километра, в Долни Дъбник, намираме третия осъден - 62-годишната Зоя Ахмедова.

„Казах - "гласувайте за ДПС-то". Както виждате, и шапката ми е ДПС. Никой от партията не ми е донесъл пари”, каза тя и призна, че е давала по 30 лева на глас.

„Тя пое цялата отговорност върху себе си. Прикрива някои неща, но си е нейна работа”, каза синът й Емилиян. Жената обаче е категорична: „Ходя си на подписи, пак си хапвам, пийвам, при децата съм си, на работа ходя... Защо да съжалявам?”

„Работим в насока - поръчителят и лицето, което е дало тези средства на тези посредници, които успяхме да осъдим. Ако ме питате дали става въпрос за депутати и високопоставени лица, такива неща не мога да кажа, но не са хора на улично ниво”, коментира окръжният прокурор Иво Радев.

Камен Костадинов подозира, че е бил подслушван

Избраният за депутат от ДПС Камен Костадинов изрази с подозрения, че е бил подслушван. Вчера вътрешният министър заяви пред БТВ, че има действащи политици, които са организирали покупка на гласове. Той посочи водача на листата на ДПС във Враца Камен Костадинов, като човек уредил спонсориране в Галиче.

Днес пред Дарик, Костадинов отрече да е имало схема за покупка на гласове във врачанското село и попита в какво процесуално качество, служебният министър Йордан Бакалов цитира част от негов телефонен разговор с колега.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация