Не виждам мандат на Бойко Борисов да бъде премиер. Всичко това е предмет на разговори, след като видим състава на следващия парламент. Това заяви Радан Кънев от Реформаторския блок на влизане в НДК.

Попитан за това, че Реформаторите поставят условия за коалиция с ГЕРБ без Борисов начело Кънев обясни, че вижда това условие във вота на българските граждани. „Няма значение какво сме казали, не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Всичко това ще бъде предмет на разговори, като видим състава на следващия парламент”, уточни Кънев.

„Очевидно е, че Реформаторският блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление”, каза той.

„Обяснението е – нашият резултат може да бъде единствено в нашето позициониране, което отговаряше на очакванията на българите: кратък мандат, ясна реформаторска програма, нови хора в изпълнителната власт. Получихме много голяма подкрепа, с тази програма и нямаме право да я предадем”, заяви лидерът на ДСБ.

„Към момента, докато дойдат гласовете в чужбина, няма дясно мнозинство”, подчерта той и в предизборното студио на bTV. По думите му ако някой не си е свършил работата, за да вземе мнозинство, това са ГЕРБ. „Ние взехме много повече, отколкото се очакваше, ГЕРБ по-малко”, аргументира се той.

„Да видим кой колко си е свършил работата. Да се надяваме, че гласовете от чужбина ще допринесат за дясно мнозинство”, каза още Радан Кънев.

В bTV лидерът на СДС Божидар Лукарски, който се оказа председател на предизборния щаб на реформаторите, каза, че на преговорите за формиране на правителство ще ходят всички, като в Борисов е топката за новия кабинет.

Председателя на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева отбеляза колко е хубаво „всеки да запази физиономията си, а да бъдем силни заедно”. По думите силното его в политиката не е добро за България.

Вижте разговора с трима от лидерите на Реформаторския блок във видеото!

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация