Избирателите на Патриотичния фронт ще се мобилизират заради изселническия вот в Турция, смята журналистът Илхан Андай. По думите му рекордният брой подадени заявления в южната ни съседка ще въздейства благоприятно върху броя на хората, решили да дадат гласа си за патриотите.

„От Патриотичният фронт са много активни в момента, но много внимателно боравят с думите си пред избирателите”, допълни още Андай и добави, че Бойко Борисов е с вързани ръце, защото „се държи като премиер” и трябвало да се съобразява.

„След като българското законодателство и тези в парламента разрешават това мероприятие и организацията – така ще се случва”, смята Димитър Димитров. Според него едната част от гласовете в Турция ще отидат за ДПС, но има предпоставка за раздвоение между избирателите.

„И ДОСТ имат добре изградени землячески структури”, поясни Димитров.

„Нека отбележим, че тези хора имат право на глас. Гласуването не е задължително. Важно е да се каже, че ако не се пътува до България или не се гласува в изселническа секция, избирателите не се лишават от българско гражданско и не се лишават от пенсии”, допълни още Андай.

По думите му „предизборният флирт” в Турция е на основата да се вземе страха на голяма част от избирателите.

Повече вижте във видеото: