„Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”, заяви Иво Антонов, чиято оставка като ръководител на дирекция в Министерството на отбраната беше поискана от премиера Бойко Борисов.

Причина за това стана снимка в профила на Антонов във „Фейсбук”, на която той позира пред германски танк „Майбах” с протегната за нацистки поздрав ръка.

В отворено писмо, написано от болничното легло във ВМА, където Антонов беше приет по спешно преди дни, той се извинява за постъпката си.

„Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасят ги и сега”, отбелязва Антонов.

„Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия”, отбелязва още той.

По думите му той винаги е отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма.

Той благодари на всички организации и граждани, както и на президента Румен Радев и военния министър Красимир Каракачанов за подкрепата и положителната му оценка като държавен служител.

„Моята единствена партия е България”, посочва към края на писмото Антонов.

„Моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми”, завършва писмото.

Целия текст вижте тук: