„Ние сме свидетели на един олигархичен модел, виждаме сливане между властта и едрия бизнес”, заяви в студиото на „Тази сутрин” Иван Сотиров.

Двамата с Кольо Колев коментираха декларациите на политиците, подадени пред Сметната палата, според които челните позиции се заемат от Делян Пеевски и Веселин Марешки.

„Само преди 4 години Пеевски декларираше смешни притежания, собственост и влогове и изведнъж след 4 години имаме близо 70 млн. декларирани, при положение, че той е бил депутат през това време”, коментира Колев.

Според него не е ясно защо въобще продължават да се оповестяват тези декларации при положение, че след това нищо не се случва. „Прокуратурата седи и си трае. За какво е цялото това мероприятие?”, коментира Колев.

„Ние имаме форма, при която има директна корупция и ще дам пример – когато аз съм политик, който от сутрин до вечер обвинява ръководителя на дадена партия в корупция, участие в престъпна група и други, и когато утре се появя като негов съветник, коалиционен партньор или депутат и спра да говоря тези неща, това не е ли корупция?”, коментира Иван Сотиров.

По думите му смисълът на тези декларации е да се види как се използва властта.

„Всяка власт ражда корупция, абсолютната власт ражда абсолютна корупция”, допълни Сотиров.