Ивайло Калфин: Външната ни политика не може да бъде неутрална
Бившият външен министър посочи, че не сме остров, който да не се ангажира
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
ивайло калфин
Снимка: btvnovinite.bg

Външната ни политика не може да бъде неутрална и да ни предпази от всякакви конфликти. Участваме заедно в ЕС и във всички външнополитически инициативи. Това посочи външният министър Ивайло Калфин по повод зачестяващите терористични нападения по в Европа. Той беше категоричен, че не сме остров, който да не се ангажира, но и не смята, че сме и дали повод да бъдем обект на подобно нападение.

Калфин смята, че атентатите са зачестили заради смяната на балансите по света, глобализацията, междудържавните отношения и междуличностните такива. „Комуникациите и технологиите дават самочувствието на хората, че могат да напарват нещо много важно. Това е протест срещу начина по който функционира обществото”, каза той.

6 жертви и над 40 ранени при поредния терористичен акт във Великобритания (СНИМКИ И ВИДЕО)Късно снощи ван се вряза в пешеходци на „Лондон Бридж”, нападнати са с нож и хора в ресторант на пазара "Бъроу"

По думите му бързо решение на проблема няма. „Притеснен съм за България и не заради опасност от терористичен акт, а заради  разпада на обществото и липсата на мотивация да се върви напред. Хора се маргинализират, отпадат от образование и все по-малко се интересуват от това кой ги представлява”, посочи той.

Не вярвам да има политическа цел на атаките във Великобритания. Въпреки че Манчестър доведе до промяна в баланса на силите мотивацията не е е партийна, а срещу системата, която ги е подслонила и им е дала възможност, каза бившият министър.

Константин Димитров: До момента няма данни за пострадали българи в ЛондонЩабът за извънредни ситуации в посолството следи ситуацията над 10 часа

Това не са хора бежанци, те са второ трето поколение живеещи в страната. В България има много интегрирани сирийци.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре