Мониторинговият доклад на Европейската комисия е поредната унизителна страница, при която една пълноправна страна членка на ЕС се третира неравно. За нас тези доклади, 10 години след влизането ни в ЕС, са оскърбителни.

Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV  зам.- председател на ПГ на Патриотите Искрен Веселинов по повод мониторинговия доклад на ЕК.

Този мониторингов механизъм трябва да престане да съществува или трябва да се разпростре върху всички държави от ЕС. Има далеч по-фрапиращи случаи на нарушаване на върховенството на закона в ЕС. Няма никаква причина България и Румъния да са лошите деца на евросъюза, на които всеки може да размахва пръст, каза той.

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова системно се държи неуважително към колегите си и има личностен проблем с премиера Бойко Борисов.

Управленската коалиция обаче „е монолитна“, смята гостът. „Имаме ясна програма която изпълняваме, няма да се занимават с дребнотемията на някои политици“, каза Веселинов. „Обединени патриоти“ в пълния си състав ще гласува против освобождаването на председателя на НС Димитър Главчев.

Вижте целия разговор във видеото: