Най-голямото съвременно предизвикателство пред България е настъплението на радикалния ислям. Радикалният ислям не като някакъв вид религия, за каквато той иска да се представи, а като една съвременна тоталитарна идеология. Това е движение, което си поставя чисто политически цели. Идеологията на този режим е радикалният ислям, а бурките са първият предвестник на този радикален ислям. Това каза в предаването „Лице в лице”  депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който потвърди, че утре ВМРО ще внесе законопроект за забрана на бурките на публични места.

Веселинов допълни, че бурките са започнали да се появяват в Европа и в България, когато радикалният ислям „е започнал да създава своите клетки и да промива мозъците на хората, изповядващи исляма. Пропагандата променя съзнанието. Ние в момента имаме първи клетки на радикален ислям и дела се водят в тази посока”.

Според независимия депутат Велизар Енчев задължително е да бъде ограничено правото на хората да носят бурки, ако искаме да бъдем европейци, каквито са в Белгия и във Франция. Той припомни, че във Франция още 2011 година е било забранено това, имало е и глоба от 110 евро.

Искрен Веселинов поясни, че в техния законопроект също е предвидена санкция – тя е парична глоба и при първо нарушение е по-малка. Предлагат да бъде 200 лв за първо нарушение, след това да расте пропорционално. Тези, които склоняват някого да носи бурки, ще подлежат на наказателно преследване, обясни депутатът от ВМРО.

Според Велизар Енчев, законопроектът ще бъде подкрепен от голямо мнозинство в парламента, а Местан ще се въздържи.

Депутатът от ВМРО обаче каза, че не подкрепя оптимизма на колегата си, че повечето депутати ще подкрепят техния законопроект. ДПС отново ще покаже антибългарската си същност и няма да го подкрепи, смята Веселинов.

Велизар Енчев припомни, че в Пазарджик нито правосъдието, нито следствието, нито държавната власт смее да посегне на молитвения храм, който е незаконен – пристройката към джамията. По думите му тя трябва да се разруши и това също е отговорност на управляващата коалиция - да се предприемат незабавни действия от ДНСК и да се развали това помещение.

Искрен Веселинов припомни, че само преди седмица Каракачанов е питал министъра на вътрешните работи за незаконната джамия в София.

„Абсурдно е да позволяваме нерегламентирани храмове да промиват мозъците на нашите сънародници. Българският ислям е добронамерен".

В коментар на отношението на премиера към партията на Местан - ДОСТ – депутатът Велизар Енчев, каза, че Борисов е погледнал благосклонно на ДОСТ, за да не си развали достлука с двамата лидери на Турция - Ердоган и Давутоглу, което не му прави чест.

Според Искрен Веселинов – ДОСТ е една антибългарска партия, която е протурски проект.

Велизар Енчев допълни, че днес в правната комисия от ДПС твърдо са настоявали да отпадне създаването на избирателен район в чужбина, тъй като си дават сметка, че ако има избирателен район в Турция - гласовете ще отидат при Лютви Местан. 

В коментар на предложенията за задължително гласуване Велизар Енчев заяви, че правото не трябва да се изражда в задължение или в поощрение. Той допълни, че това, което е предложил Валери Симеонов за глоба от 50 лв. ако не гласуваш – пак се е приело днес под формата на нотариуси.

„Ако не гласуваш на тези избори, по някаква извинителна причина, не покажеш някакъв документ, че си отсъствал по уважителни причини, току що го прие комисията преди два часа, ти биваш отписан от избирателните списъци и, за да се впишеш, трябва да се отиде при нотариус, за да се завери пълномощно за гласуване, след което да се пише молба до кмета. Заверката на пълномощно при нотариуса колко струва – 20, 30 лева”.