Собственичката на медийни компании Ирена Кръстева и майка на депутата от ДПС Делян Пеевски изпрати отворено писмо до медиите в което опроверга твърдения на Вера Ахундова от организация „Ние гражданите“.

От няколко дни Ахундова разпространява по медии списък с преференциални клиенти на КТБ, сред които Кръстева и Пеевски. По думите ѝ фирми на Кръстева са изтеглили кредити за 700 млн. лв от банката. Също така тя имала 115 млн. лв. под формата на преференциални депозити в КТБ, от които в периода 31.05. – 20.06.2014 г. са изтеглени 113 млн. лв.

Публикуваме отвореното писмо на Ирена Кръстева:

„Във връзка с публично разпространените през последните дни лъжи и клевети за мен и моето семейство от страна на Вера Ахундова (по-известна като Ана Хранова – агент на Държавна сигурност и кредитен милионер от Балканбанк и Минералбанк) искам да заявя следното :

Твърденията на въпросната госпожа за 700 млн. лв. кредити на мои фирми и за притежавани от мен 115 млн. лв. преференциални депозити в КТБ, от които в периода 31.05. – 20.06.2014 г. са изтеглени 113 млн. лв., не отговарят на истината. Тези твърдения са безпочвени и представляват единствено поредната грозна манипулация, насочена срещу мен и моето семейство.  

Нямам намерение да отговарям на Вера Ахундова или на който и да е друг клеветник и да слизам на тяхното елементарно ниво на поведение. Смятам обаче за необходимо да разясня истината пред всички останали хора, за да не бъдат те повече заблуждавани по този безобразен начин. Нито аз, нито управляваните от мен фирми са разполагали някога със сумите, твърдени от Ахундова. През сметки на управляваните от мен фирми в КТБ никога не са били извършвани преводи в посочените от Ахундова размери, а още по-малко в периода май – юни 2014г.

Заявявам също, че към момента нито аз, нито управляваните от мен фирми имат задължения към КТБ, като всички предишни кредити към банката са били погасени с реални плащания, а не с прихващания и/или други инструменти, за което разполагам с официална справка от Централния кредитен регистър на БНБ № 49056 от 20.05.2015 г.

Смятам, че всяко публично твърдение следва да се основава на обективни факти, които могат да бъдат доказани с официални документи. Пред обективните факти всички нелепи опити на клеветниците да ме злепоставят са предварително обречени на провал.

ИРЕНА КРЪСТЕВА”

  • Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда
  • Няколко хиляди страници по-късно, ще има ли възмездие за КТБ?
  • Иво Прокопиев: КТБ струва две години работа на цялата държава
  • Корнелия Нинова: „Моделът КТБ” е огледалото на прехода
  • Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за КТБ
  • Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процес
  • Прокурорът по делото „КТБ”: Пеевски не е сред обвиняемите, както и Путин и Обама не са
  • Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБ
  • Делото „КТБ” влезе в спецсъда
  • Днес трябва да излезе многотомникът „Обвинителен акт за КТБ”