Един човек загина, а други трима, сред които и малко дете, пострадаха при тежък пътен инцидент близо до монтанското село Долна Вереница. Сблъсъкът е станал малко след 7:00 часа в условията на гъста мъгла и мокра пътна настилка.

При изпреварване на камион лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж и пътуващ от Видин за Монтана, се удря челно в насрещно движещ се бус.

Водачът на леката кола загива на място, а шофьорът и пътниците в буса са с тежки наранявания.

Настанени са в болницата в Монтана, по информация на медицинския екип животът им е вън от опасност.

„Видях, че ТИР-ът се блъска с буса, блъска се и след това видях тая кола пред мен, черната… Как стана, не знам”, обясни един от участниците в катастрофата.

„Те бяха семейство в тоя бус: мъж, жена и дете. И човекът вика „Помощ, помощ, помощ". И ние побягнахме с племенника ми и детето го измъкнахме и аз взех да му мия очите, но майката не може - вратата беше толкова притисната, че не може, а нямаме крик да помогнем”, обясни Наташа, която също е станала свидетел на сблъсъка.

Информацията на свидетелите и записите от камерата на тежкотоварния автомобил са противоречиви. Следователите продължават изясняване на обстотятелствата. Най-вероятната версия за инцидента е неправилно изпреварване.

Друг човек загина при катастрофа на изхода на село Нареченски бани в посока Хвойна. Автомобилът му се удари в джип.