Столичната полиция е задържала организатор на група, която през последните месеци е обирала малки търговски обекти.

Крадците обикновено се спирали на цигари и скъпи шоколади. Те обирали по 1 – 2 обекта на вечер, почти всяка вечер. Така те заработвали по около 4 – 5000 лв. на ден, докато щетите за обраните обекти били за над 10 хил.

За 20-ина дена групата ощетила над 40 малки търговски обекта на територията на столицата.

Задържаният организатор не на 31 години, съден е шест пъти (основно за кражби) и е арестуван 81 пъти за различни престъпления в столицата.

Забелязва се и тенденция за посегателство на малки търговски обекти. Краде се стока, която може да бъде продадена бързо – например цигари и скъпи шоколади, добави Александър Петров, началник сектор „Кражби“.

Миналата неделя в София е било извършено убийство на жена. Полицията обаче не уточнява коя е, нито колко и кои са задържаните за престъплението, защото все още протичат следствени действия. Информацията ще бъде съобщена, когато случаят стигне до държавното обвинение.

Убийството е извършено в кв. „Студентски град“. Към 2,30 ч. в полицията е получен сигнал за открита мъртва жена в изоставена постройка в квартала, в която живеели 56-годишен мъж и 62-годишната жертва.