Три самоделни бомби са били хвърлени под прозореца на офис на бившия главен секретар на МВР Коста Богацевски. Инцидентът е станал около полунощ в центъра на София.

Районът около Военното НДК е останал отцепен цяла нощ.

Вероятно това е дело на хулигани, но от МВР проверяват и версията, че е било насочена към адвокатската кантора.

В момента Коста Богацевски работи като адвокат, казва, че няма врагове.

Пред bTV той заяви, че не го приема като заплаха или атака, а като дело на хулигани.  

Снимка: БУЛФОТО

Пострадали няма. Щети са нанесени по прозореца на офиса на ул. "Цар Петър".

Бомбичките са от миниум и бронз, които се използват от футболните хулигани, съобщиха разследващи.

Едната е хвърлена на пътното платно, другата на тротоара, а третата е попаднала в ролетната щора на офиса.

Коста Богацевски е бил заместник началник на Главно следствено управление. Работил е по разследване на убийството на писателя Георги Марков. В периода 93-94 г. е главен секретар на МВР. След това практикува като адвокат. Защитава Александър Томов по делото срещу него за присвояване на 3.5 милиона евро от ЦСКА.

Богацевски обясни, че работи предимно по граждански и търговски дела, където според него няма интереси, заради които някой да хвърля пиратки по прозореца му.

Тези на пръв поглед безобидни самоделни бомби са много опасни. През 2000 г. 30-годишен мъж загуби живота си, след като в краката му беше хвърлена точно такава бомбичка. Малко след вечното дерби Левски–ЦСКА. Преди няколко години момиче загуби ухото си отново на стадиона. Полицаи коментират, че контролът е почти невъзможен, тъй като и миниум и бронз се продават свободно. Футболните хулигани ги внасят поотледно на стадиона и там правят бомбата с камъчета и тиксо.