Пожар обхвана склад над село Бузовград. От МВР повтърдиха за bTV за два сигнала за чути гърмежи: в 21:05 и 21:10 часа тази вечер.

Изпълнителният директор на завода отрече да е имало експлозии. В същото време, в официалното съобщение на Министерски съвет за инцидента се говори за "избухнал пожар и последвала експлозия".

Областният управител Живка Аладжова каза пред bTV, че първият сигнал е бил за пожар в артилерийски склад, където се съхранява барут.

Кметът на селото Миахил Янушев каза пред Фокус, че става въпрос за склад на завод "Арсенал", който се намира в местността Бузово кале.

В момента кметът е на място и по думите му всичко е овладяно от екипите на пожарната. В гасенето участва ведомствен пожарен автомобил на "Арсенал" и други два на местната пожарна. Няма опасност за населението.

Местни медии съобщиха, че десетки хора са сигнализирали на спешния телефон 112, но никой не вдигал.

Видео от сайта Казанлък Новини

Директорът на „Арсенал” Николай Ибушев каза пред bTV, че стар горим материал се е самозапалил, като при инцидента няма жертви и сериозни щети.

По думите му 3 пожарни автомобила са се справили с пламъците, като към 22:00 часа са тлеели единствено сандъците, съхранявали химикалите.

„Аз съм на мястото и си отивам, защото няма какво да правя там. Аз лично отидох до склада на половин метър”, подчерта той.

Снимка: БГНЕС

Все още не са ясни причините за инцидента.

Зрител на bTV ни изпрати чрез платформата "Аз, репортерът" кадри от пожара, заснети около 21:10 часа тази вечер от с.Енина, разположено на около 15 километра.

Според нея, пламъкът в началото е бил с височина от около 40 метра.