Участник в бунта в Харманли е приет в болница с мозъчна травма
Пострадалият е 15-годишен афганистанец
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Линейка
Снимка: БГНЕС

15-годишен мигрант от Афганистан е приет в болница с опасност за живота.

Той е от групата задържани след размириците в Харманли, които бяха преместени вчера в Елхово. Няма официална информация какво е предизвикало тежката черепно-мозъчна травма.

Пострадалият е приет в спешното отделение на ямболската болница около 21 ч. снощи. Придружен е от полицаи и е транспортиран от центъра за бежанци в Елхово. Както bTV вече съобщи, в бивш физкултурен салон на територията на гранична полиция-Елхово, са настанени над 100 мигранти от Харманли. Причините за инцидента към момента са неизвестни.

Подготовката за преместването на мигранти от Харманли вече започнаПо данни на bTV мигрантите ще бъдат извозени в Любимец и Пъстрогор в центровете за бежанци от затворен тип

"От направените консултации и компютърна томография се оказа фрактура на черепа и голям епидурален хематом. Обикновено причината за такива наранявания са тежки, сериозни удари.Но механизма и характера на травмата са предмет на съдебната медицина”, обясни д-р Валентин Вълчев от спешното отделение към МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

Момчето е откарано в Университетска болница в Стара Загора, където е направена спешна операция. Той остава на командно дишане с опасност за живота.

В студиото на "120 минути" вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че е информирана за случая. "При първоначалния преглед в ареста не се е оплакал, по-късно се е почувствал зле и веднага е бил откаран в болница", посочи тя.

В лагера в Харманли цари страх. Бежанците не смеят дори да се доближат до ограда, за да разкажат как се живее в погром. И чужденците извън лагера отказват да говорят.

До седмица РПЦ Харманли ще се превърне в истински затвор, ограден отвсякъде с над два метра телена ограда.

„Очакваме разрешение на Европейската комисия да може да превърнем този лагер и в затворен тип”, посочи Станислав Дечев, областен управител на Хасковска област.

"Окопават" бежанския център в ХарманлиМетални пана и бодлива тел ще спират опитите за бягство

Затворът за бежанците вече удари по джоба на търговците от града. Интернет зали затвориха, а оборотът на хранителни магазини се срина. „Ние нямахме никакви проблеми с хората, единствено бяха миризливи”, споделя магазинерката Зорка Митева.

Няма опасни заразни инфекции в Харманли, 95% от бежанците са здравиОбстановката е напълно спокойна, хората се записват предварително със списъци

На печалба са само хотелите, заради стотиците полицаи, които са командировани в града.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре