Тригодишно дете е било пребито жестоко снощи в столицата. Момченцето е прието в "Пирогов" с кръвоизлив в мозъка и с опасност за живота. Оперирано е по спешност. По цялото му тяло са открити множество синини, които според лекарите са стари и не са от снощи.

Инцидентът е станал в апартамент в столичния квартал "Зона Б19".  Двама души са задържани по случая, съобщават от полицията. Това са две момчета на възраст около 18-19 години. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, докато изнася концерти с групата си.

Двамата задържани ще бъдат привлечени като обвиняеми за опит за убийство на малолетно дете, съобщиха от прокуратурата. Те ще бъдат задържани за 72 часа.

Майката на детето го отглежда сама. Музикантка е и през лятото работи на пътнически кораби в Скандинавия. Съседи на пострадалото дете, цитирани от БГНЕС, твърдят, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици. Оттогава никой не го е виждал пред блока, на практика то е било затворено в дома си. Има версия, че побоят над него е започнал още преди дни.

Пред екипа на Спешна помощ един от младежите е казал, че детето е паднало от леглото си, но според очевидците е бил много смутен и объркан в обяснението си. Причините за тежкия побой се изясняват.