Тежка верижна катастрофа с три коли стана тази сутрин на магистрала „Тракия” край Пловдив. Загинали са шофьорът на едната кола и дете в другата, научи bTV.

Загиналият шофьор е български гражданин на 59 години. 8-9-годишното дете, което е загинало на място, е пътувало във „Форд” с австрийска регистрация.

Инцидентът се е случил в платното по посока София, където в момента се извършват ремонти и движението е регулирано от знаци.

По първоначална информация, вероятно заблуден от знаците, шофьорът на австрийския автомобил е преминал в платното с насрещно движение и се е блъснал челно с друга кола, чийто шофьор е загинал.

Малко след 6 и половина сутринта на автомагистрала „Тракия” вали проливен дъжд. Движението около 124-ия километър се осъществява в едната половина на съоръжението поради ремонтни дейности.

Внезапно автомобил с турски гастарбайтери навлиза в насрещното движение и се врязва с висока скорост в „Рено" със старозагорска регистрация. Малко по-късно леко катастрофира трети автомобил – „Фиат” с пловдивска регистрация.

Според очевидци всичко станало за части от секундата.

Най-вероятна причина за инцидента е движение с несъобразена скорост и заспиване на турския водач (45 години) зад волана.

Той е в тежко състояние, като за живота му се борят екипи на бърза помощ. В болница са настанени за наблюдение 45-годишната му съпруга, 14-годишно момиче и 18-годишно момче.

Медиците оказват първа помощ и на тежко пострадал 36-годишен пътник от другата кола, който също е в тежко състояние.

Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините, довели до жестоката катастрофа, продължават.

Пострадалите са в болница в Пловдив

Петимата пострадали са приети в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение.

36-годишният български гражданин е с контузия на гръден кош и корем, и настанен за лечение във Втора хирургична клиника. Останалите четирима пострадали са семейство с австрийско гражданство от турски произход.

Най-тежко е състоянието на 45-годишния мъж, който е с контузия на гръдния кош и корема, 4 счупени ребра отдясно, счупена бедрена кост и капачка на коляното.

В колата е пътувал и тийнейджър, който е приет в пловдивската болница с гръдно-коремна травма и рана на лявата ръка. Травмите са обработени от ортопедичен екип, на място е проведена и консултация с педиатър, обясниха дежурните лекари.

Жената на 45 години и момичето на 14 години, пътували със същата кола, са с контузии на гръдния кош и корема.

Всички те са настанени във Втора хирургична клиника без опасност за живота. На всички пострадали са направени пълни кръвни изследвания и скенер.

  • Войната в Украйна: Нови инциденти на Кримския полуостров
  • Трудно завръщане: 50 българи искат да напуснат Русия след инвазията в Украйна
  • Момиче без книжка катастрофира и уби своя приятелка
  • Възстановено е движението по пътя Русе-Бяла
  • Младеж и момиче загинаха при тежка катастрофа в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • След инцидента край Лесидрен: По-строги мерки срещу войната на пътя
  • Една жена загина, други двама са ранени при катастрофа на пътя Плевен-Луковит
  • Петима ранени заради 81-годишен на волана
  • Жена загина при катастрофа в Благоевградско
  • 10-годишно дете загина на пътя в Пазарджишко (СНИМКИ)