Продължава издирването на 21-годишния Тодор Домбев, изчезнал на Черни връх.

Семейството му даде подробно описание за всеки, който може да го е видял. Тодор е 180 см. висок, 84 килограма, здрав и силен. В денят, когато е изчезнал, е носел синьо яке, сини къси панталони и черна раница. Може да бъде забелязан и с бял панталон, защото е носел един резервен в раницата си. Отличителен белег са малки тъмни мустачки.

Тодор е аутист и трудно комуникира с непознати. Родителите смятат, че може да е стигнал до населено място.

Спасителната акция ще продължи и през нощта. В издирвателната операция участват екипи на ПСС и полицията.

По първоначална информация Тодор Домбеве бил по обед на излет заедно с баща си. Двамата са участвали в отбелязването вчера на 120 години от първото организирано изкачване на Черни връх. По пътеката обаче са се движили много хора и в един момент бащата е загубил от поглед сина си.

Издирваният младеж е без мобилен телефон, но е добре екипиран. Многократно е излизал в планината, а най-доброто е, че времето е хубаво, коментира пред bTV спасителят Йордан Кърканов. „Надеждата е да няма травма”, каза той.

Според планинския спасител при наплива от хора вчера младежът вероятно се е отклонил от пътеката и е тръгнал на юг към Сухото езеро, но там няма ясно изразени пътеки.

Районът между Черни връх и Конярника вече е прегледан. Днес е направена организация, за да се локализира място на Витоша.